Парадокс: Търновец получи 6 акта от Швеция без да е напускал страната

Глобите са за автомобил, който той е продал пред 2013 г.
2 юли 2019 15:19,
31
Парадокс: Търновец получи 6 акта от Швеция без да е напускал страната
Снимка: pixaBay

Великотърновецът Райко Райков получи шест акта за неправилно паркиране в Швеция без изобщо да е напускал България. Наложените глоби са за автомобил, който продал преди няколко години на мъж от село Петко Каравелово, съобщи "Янтра днес".

Нарушенията са общо шест, всяко от които е в размер на 400 шведски крони или по 76,31 лв.

Райков предоставил договор за покупко-продажба на превозното средство в КАТ – Велико Търново. Оказва се обаче, че името му не е заличено като собственик, а това на купувача е добавено като втори собственик на автомобила.

В същото време няма информация колата да е напускала пределите на България и съмненията са, че вероятно номерата са свалени и са сложени на друг автомобил.

Търновецът е подал жалба в Районната прокуратура във Велико Търново и до фирмата, от която получава известие за глобите, заради притеснението да не бъде осъден за нещо, което не е извършил.

Нарушения са извършени през юни и юли 2018 г., а продажбата на лекия автомобил “Фолксваген Джета” става на 13.08.2013 г.

Райков прави собствена проверка и установява, че до 2017 г. е плащана застраховка “Гражданска отговорност”, след което превозното средство изчезва и на практика е дерегистрирано служебно от КАТ. В същото време нарушенията са от лятото на 2018 г. зад граница, макар да няма данни автомобилът да е напускал страната.

“След като договорът е входиран в КАТ, най-вероятно новият собственик не е регистрирал колата на свое име. Не мога да коментирам случая, тъй като не съм запознат с детайлите, но ще предоставим всички документи по регистрацията на прокуратурата”, заяви гл. инспектор Атанас Атанасов, началник на “Пътна полиция” – Велико Търново.

“Надявам се прокуратурата да изясни случая и кой не си е свършил задълженията по заличаване на името ми от регистрацията на посочения автомобил, защото не изключвам възможността съдът в Швеция да ме осъди, без да съм виновен”, не крие притесненията си Райков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам два акта от кола която съм продал отдавна Подал съм жалба в кат. Ако ми пратят акт отново ще я обява за открадната. Да видим какво ще стане.
25
0
 
3
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 4 години
Преди години, 10, да кажем, около 22 часа звъни домашния телефон. Зима беше, направо си спяхме. Казва : "Аз съм дежурния по КАТ, колата Ви къде е ?" На паркинга- казвам. "Не, не е там, казва дежурния, вземи си застраховката (полицата) и бързо *** на еди-какъв си адрес". Откраднали едни *** от блока колата, блъснали едно такси, таксиметъра пък с връзки в КАТ и единствено застраховката им беше зора. Тая кола вече за нищо не стана, никакви пари никой не плати, единствен таксиметровия взе.
24
0
 
12
 
! Отговори
Хехе преди 4 години
Холандците живеят още в каменната епоха. В Англия не се налага да ходиш дори до пощата. На место попълваш информацията на купувача и я изпращаш директно на КАТ. От там, те му пращат на него новата регистрация на негово име и писмо до теб за потвърждение. Точка, няма пощи, няма 10-15 минути ;)
23
1
 
10
 
! Отговори
Мечо преди 4 години
В Холандия отиваш в най близкия клон на пощата и прехвърляш колата,получаваш бележка че колата вече не е твоя .Обаждаш се на застрохователя и готово .Ако няма опашка в пощата си готов за 10-15 минути и не трябва никъде и нищо да плащаш . По дигитален път всички те изтриват . Няма нотариуси , няма КАТ (КАТ не съществува ) . Е на това му викам щастие - миеш си чиниите и за нищо не мислиш .
22
0
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 4 години
На всеки може да се случи!Преди 5 години ми се обади разследващ полицай от Костинброд да ме пита защо пикапа ми натъпкан с благочестиви и смирени мигранти е катастрофирал леко в някакво дере край пътя,а аз самият съм избягал като съм се опитал да осуетя полицейска проверка!!?Казах му най-възпитано,че съм го продал преди месец и лесно могат да намерят новият собственик при регистъра на нотариуса.Повече не ми се обади!!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакам да се пенсионирам, че то с нашите пенсии и родно здравепазване не се виждам...-))))
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
искаш ли да отидеш там на почивка А? :)))
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казват, че условията на "пандизите" в Швеция са с една звезда по-висока категория от родните ни хотели!!!-))))))
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
но "робите" също така не са длъжни да плащат :))) Западняците ще има да взимат дет е думата :))
17
4
 
11
 
! Отговори
Така е на запад преди 4 години
До баба маратака е на запад - първп плащаш и после можеш да обжалваш колкото си искаш, сметам знаеш как завършват обжалванията срещу власта робите нямат никакви права !
16
1
 
6
 
! Отговори
Пипи преди 4 години
Това с глобите от чужбина зачестява, имам двама познати, които си патят така. ОТ КАТ казват - вие не сте собственик вече, но да се промени регистъра трябва новия собственик да се яви. Ако не се яви - няма промяна и това е. Е напоследък нещо измислили и се дерегистрирала колата май. Ама тоя, новия собственик как ще разбере - има си кола, номера, талон за колата, плаща си и гражданска и т.н.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не се чува нищо за становището на външно министерство, да не би да са на море... в колумбия
14
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пича си губи времето - такива глоби от швестия отиват в кофата и се забравят на мига.... какво толкова е станало?
13
0
 
40
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
и защо гражданите сами ще си правят проверките кат е пълно с некадърници те да сисвършат работата и да не занимават гражданите с тяхната *** бврокрация
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продал колата на някой "швед".
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е някаква измама. И ние получихме такъв акт, като посочения номер никога не е бил наш и на тази дата никой от нас не е бил в чужбина.
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ви бонос - малос!
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерси, Елемаг! Но то дори не става въпрос за деклариране пред Териториалните данъчни за местния данък след купуване на автомобил! Просто в КАТ нещо не е свършено както трябва!!! Остава и за данък да го търсят. Все пак другия фигурира като втори собственик! А това за информация за напускане прeделите на страната, след влизането ни в ЕС е несигурна работа! На пунктовете не са длъжни да те регистрират, както преди това! само като им разпоредят 100% контрол във връзка с престъпления...
8
1
 
32
 
! Отговори
до елемаг преди 4 години
Продадох си колата чрез нотариус и той ми каза по добре е *** отсреща в кат да тия отпишат така и направих на другия ден се отписах е общината платих данък за 2 месеца.След 3 месеца получих писмо от застрахователя да отида и да дам обяснение за катастрофата станала преди 10 дни в Германия (застраховката беше до юни)отнесох договора за покупко продажба и реших проблема не ме търсят мен.Купувача не е отишъл в кат да преригистрира колата и той си отнесе глобата.По добре не чакай нотариус и кат а с
7
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако има 100-200 кв. м. недекларирана тераса в България и е висш чиновник, какъв акт ще получи?Майтап, бе, Уили, никакъв, много ясно :)